.....................................................................................
Trzeciego dnia w czasie kapieli/prysznica nalezy uzyc pilingu do calego ciala.
Propozycja jadlospisu na dzien 3:
SNIADANIE
1/4 szklanki platkow owsianych
mleko sojowe
garsc rodzynek
1 brzoskwinia
1/4 lyzeczki cynamonu
Mleko z platkami zagrzac do ulubionej tmp. Podawac z pokrojona brzoskwinia rodzynkami i cynamonem.
LUNCH

2 sr wielkosci ziemniaki (lub 4 mlode)
1 czerwona cebula-pokrojona
oliwa z oliwek
sok z cytryny
krewetki (np.5 duzych) ugotowane
garsc orzechow - u mnie mieszanka
sr wielkosci por
sol
Ziemniaki ugotowac do prawie- miekkosci w osolonej wodzie, odcedzic i pokroic w grubsze plastry (mlode ziemniaczki tylko przepolowic). Cebule i pora podsmazyc na niewielkij ilosci oliwy z oliwek, a nastepnie dodac ziemniaki i nadal zmazyc kilka min lub do uzyskania lekko brazowego koloru. Orzechy rowniez podprazyc na tej samej patelni. Dodac ugotowane krewetki i smazyc jeszcze przez kilak minut. Posolic i podawac pokropione sokiem z cytryny.
DINNER

Zapiekanka warzywna (porcja rodzinna)
3 cebule
3-4 marchewki pokrojone w kostke
2 duze ziemniaki
300ml bulionu warzywnego
3 lyzeczki pesto
1 lyzka oliwy z oliwek
2 zabki czosnku- pokrojone w kostke lub "przecisniete"
sol, pieprz
1 lyzka ziaren sezamu
mala puszka ciecierzycy
garsc oliwek
Nagrzac piekarnik do 200ºC. Cebule, marchewke- pokrojone i ziemniaki- w calosci zalac bulionem i po zagotowaniu przykryc i dusic przez 15 minut. Lekko naoliwic zaroodporne naczynie, przelozyc do niego ugotowana cebule i marchew, pesto, odsaczona cieciezyce i oliwki. Wymieszac i doprawic. Przykryc pokrojonymi w plastry ugotowanymi ziemniakami. Posypac czosnkiem i sezamem. Zapiec ok 30 min do uzyskania zlotego koloru ziemniakow.
1 komentarz:
dobrze Ci idzie
ja już nie raz próbowałam pozbyc się kawowego nałogu,
ale nigdy mi się nie udało
kiedyś wytrwałam nawet tydzien,
ale później czułam się na tyle źle,
że musiałam ją wyic
powodzenie!:-)
Prześlij komentarz