środa, 25 marca 2009

DZIEN 22- pozostalo 6 dni

Dzis rozpoczelam generalne przedwiateczne sprzatanie- pod szmatke poszla kuchnia. To lepsze niz gimnazjum: na stolek, ze stolka, na stolek i tak w kolko. Wszystko mnie boli ale satysfakcja ogromna.
Kryzys minal i znowu z salata jestesmy najlepszymi przyjaciolkami.

.....................................................................................


SNIADANIE:
WESOLE KANAPKI
Ryzowe ciasteczka bez soli
Hummus
rzodkiewki
rukola
W moim wykonaniu byly dosyc proste, gdyz nie mialam zbyt duzo czasu na ich przygotowanie. Mozna oczywiscie uzyc czerwonej papryki, ogorka, salaty i innych warzyw. Ciastko posmarowac hummusem i ozdobic wedlug uznania warzywami



LUNCH porcja dla 2 osob

1/2 zielonej papryki- pokroic
1/2 czerwonej papryki- pokroic
kawalek ogorka- 5 cm
60g ugotowanego brazowego ryzu
30g zielonego groszku
30g kukurydzy




DINNER
1 plat z dorsza (w moim przypadku bacalhau)
2 duze ziemniaki
1 maly por, pokrojony w slupki
kawalek zielonej kapusty- pokrojony
1 zabek czosnku
oliwa z oliwek
czarny pieprz
Ziemniaki obrac i ugotowac, dodac lyzke oliwy z oliwek i utluc na papke. Dorsza zgrilowac na zloty kolor. Na patelni z odrobina oliwy z oliwek podsmazyc pora, kapuste i czosnek- do lekkiego zbrazowienia. Wyrzucic na talerz i wcinac. Zakonczyc owockiem:)
sos sojowy
czarny pieprz
malenka szczypta soli
Wszystko wymieszac i doprawic do smaku sosem sojowym i sola. Zakonczyc owockiem.

Brak komentarzy: